אירועים

פעילות לכל המשפחה בתערוכה "דה זון" בשבתות

האירוע ייחל בעוד:
על האירוע:

התערוכה "דה זון" - פעילויות שבת

 

אוצרת התערוכה: הדס קידר


אמנים מציגים: חיים דעואל לוסקי (ישראל) | יעל וישניצקי-לוי וסטניסלב וולבל (פולין) | רלוקה גראדה אמנדי ואוליביו לוגיאן-גנצ'יו (בריטניה) | ג'קי פערל (ישראל) | אלכסיס קוזינו (קנדה) | ברק רובין (ישראל)

התערוכה "de zone" עוסקת בתופעת פטה מורגנה 
בראי האמנות הישראלית והעולמית. התערוכה כוללת צילומים, וידאו ארט ומיצבים לצד פרויקטים של מציאות רבודה ותלת ממד - בהם כל המשפחה תוכל למצוא עניין.

 
בשבתות פתוח בין השעות - 11:00-14:00. 
הדרכה בתערוכה כל יום בשעה 12:00.
במקום יצירה והפעלות לילדים סביב התערוכה לאורך שעות הפעילות.
כל הפעילויות ללא תשלום.
בן יאיר 28 ערד קומה א' 
 
על התערוכה:
התופעה פאטה מורגנה מתרחשת במרחב שבין האדמה לשמים ונובעת משבירה של קרני האור עקב הבדלי הטמפרטורות המשמעותיים במדבר בין שעות היום והלילה. תופעה זו מייצרת דימוי מהופך המופיע על קו האופק. פטה מורגנה ("מיראז׳") הופכת את המדבר משממה לכר פורה להופעת דימויים מקומיים. חלקיקי מינרלים ומלחים, הנעים בעדינות באוויר המדבר, הופכים למעין מסך שעליו "מוקרנים" הדימויים. לפיכך, ניתן לראות במדבר משאב ענק ליצירת דימויים ללא הפוגה. מבחינה זו, ניתן לפרש את המדבר כמערכת אקולוגית המייצרת תמונות נעות. 
תופעה מסתורית זו אף מעלה שאלות הנוגעות להשפעות האדם, המפר את האיזון העדין עליו מתבססת מזה מיליוני שנים ה"מכונה האופטית" הזאת של המדבר. אך תופעת טבע זו נמצאת בסכנת הכחדה עקב שינויי האקלים והשפעותיה של הכרייה התעשייתית המתמשכת של מינרלים במדבר.
תערוכה זו מציעה לקרוא ולהבין את אזור המדבר, הנגב וים המלח כאזורים המצמיחים ומטפחים דימויים ואף כמקור חלופי להתבוננות בתמונות. התערוכה מציגה אמנות הנעה בין נקודת המבט המדעית, הרואה בתופעה אופטית זו פלא טכנולוגי, ובין נקודת המבט המטאפיזית המזהה את המדבר עם חוויות מיסטיות, מגעים, התגלויות אלוהיות והזיות בתקופות שונות כמסופר בתנ״ך, בברית החדשה, במגילות הגנוזות ובכתבים החיצוניים.
 
מתוך התערוכה:
ראלוקה גראדה אמנדי ואוליביו לוגיאן גנצ'יו (בריטניה) מציגים עבודה מבוססת-זמן ועבודה מבוססת על טכנולוגיה של מציאות רבודה שעוסקות בצורות חיים דיגיטליות ומבקרות את תשוקתו של האדם בתקופתנו להגשים פנטזיה של שליטה בטכנולוגיה.
יעל וישניצקי לוי וסטניסלב וולבל (פולין) מציגים תוצר של שהות בערד. "קווי ערד" נעשה בהשראת קווי ה"נאזקה" שבמדבריות פרו כאשר בערד הקווים נוצרו בשיתוף ילדי בית הספר הדמוקרטי המקומי ומשלבים ממצאים מקומיים עם יצירות חדשות. הצפייה בעבודה באמצעות משקפי תלת-מימד. 
ביסודות פרוייקט "אשתלוט"של ז'קלין פערל (ישראל) ביקור בשרידי מחנה פועלים של מפעל ליצור אשלג שפעל בסדום בשנות ה-30 וה-40. המסע הארכאולוגי-פואטי בסדום הגאוגרפית, המיתית וההיסטורית חושפת את סדום ואת אשת לוט כמושגים פוליטיים ופילוסופיים הדחוסים בפקעת הקשרים טעונה.
 
בתמונה: ​אוליביו לוגיאן-גנצ'יו ורלוקה גראדה אמנדי (בריטניה), דיירי אזור הרחקה (ד.א.ה) (2017), מציאות רבודה - אפליקציה אינטראקטיבית.

 
 

לחצו למילוי פרטים וקבלת מידע נוסף:
שם: מייל:
טל: